free responsive website templates

Eigenlijk is de Stagnum een uit de hand gelopen hobbyproject van werfeigenaar Peter Tinnemans. De bouwer van beroepsschepen zit in zijn vrije tijd ook graag op het water en wilde eens een totaal andere, bijzondere boot bouwen. Strak, stoer, snel in tegenstelling tot de binnenvaartschepen die normaal de werf verlaten. De Stagnum oogt als een Mediterraan filmsterrenjacht.


Grijs, dus niet te veel opvallend, maar met lijnen die snelheid en zeewaardigheid verraden. Het model is dat van een zogenaamde Runabout, een boot die vroeger vaak werd gebruikt door smokkelaars. Kenmerkend zijn het enorme voordek, de schuin geplaatste voorruit en het al even grote zonnedek achterop. Maar niet alleen de buitenkant is imposant.

Stagnum
Stagnum Zonnedek

Zonnedek

Op het dek, zwemplateau en in de kuip ligt onderhoudsvrij Permateek, een hoogwaardig alternatief voor teakhout.Stagnum

Naam

De naam van Uw Stagnum Runabout in vrijwel elk lettertype.
Stagnum

Bolders

Aan beide zijden van de Stagnum zijn zes inschuifbare kikkers. Schuif ze uit als u wilt aanmeren, schuif ze in om de strakke lijnen niet te verstoren.

Stagnum

Stuurstand

Moderne stuurstand met Glassbridge elementen.

Stagnum

Aandrijving

Twee YANMAR 8LV 8 Cilinder dieselmotoren van elk 370pk 272kW zijn gekoppeld aan YANMAR  ZT370 Heckdrives.

 

Stagnum

Zwemplateau

Heerlijk zwemmen en makkelijk aan boord komen.


Strak sturen

Met de Z-drives is super strak te sturen en dankzij in totaal 740 paardenkrachten haalt de Stagnum een top van 75 km per uur. De dubbele contra-roterende schroeven zorgen er ook nog eens voor dat de boot als een streep rechtuit kan varen. Bijzonder is dat de boot is voorzien van het nieuwste van het nieuwste op het gebied van afmeergemak.


Stagnum

Pienter Pookje
Bij de bestuurdersplaats vind je daarom naast alle gewone bedieningsmiddelen ook een pienter pookje. Met deze joystick wordt manoeuvreren kinderspel en dankzij de hydraulische keerkoppelingen gaat het ook nog eens zonder grote klappen en schokken. En dan is het een feest om te varen met deze indrukwekkende runabout.

Met een vingertip op het touchscreen openen de twee luiken van de motorruimte zich hydraulisch, met daarin twee sterke Yanmar turbodiesels. Alle functies zijn ook bedienbaar met een smartphone of tablet.

Stagnum
Stagnum

Raymarine
 De Stagnum Runabout 1300 is afgewerkt met luxe materialen en accessoires, zoals een Glassbridge 15,4 inch touchscreen van Raymarine voor navigatie, motormanagement en 'digital switching'. Daarmee kunnen alle systemen centraal worden bediend, ook de topklasse Fusion audio-installatie.

Dikke diesels! 
De luiken van het machineruim worden hydraulisch geopend. 
De nieuw ontwikkelde Yanmar motoren voldoen aan de strengste milieu-eisen (EPA Tier 3), hebben een laag geluidsniveau en minimale trilling.

Stagnum
Stagnum Yanmar


De twee Yanmar 8LV 8-cilinder dieselmotoren van elk 370 pk (272 kW) zijn gekoppeld aan Yanmar ZT370 heckdrives. Daarmee kan de Stagnum Runabout 1300 een snelheid van circa 75 km/uur bereiken. 


Adres

S. Houbenweg 2
6051 DX Maasbracht


Contacten

Email: p.tinnemans@home.nl
Telefoon: +31 (0) 475-461833
Fax: +31 (0) 475-464426